Tři Květové Medy Manuka MGO 550+ 250 g

My Post (10).jpg
  • sleva
Dostupnost: dostatečné množství
Odesláno v rámci: 48 hodin
Cena: 4 488,00 Kč

Regular price: 5 280,00 Kč

4488.00
ilość ks
Získáváte 22 400 bodů [? ]

product unavailable

přidat na seznam přání

Popis

V balíčku za 4488 Kč obdržíte:

  • tři Medy Manuka MGO® 550+ 250 g v celkové ceně 5070 Kč (sleva 582 Kč)
  • dopravu zdarma kurýrem nebo Českou poštou.

Dohromady levněji o 582 Kč.

Med Manuka MGO™ 550+ je vysoce kvalitní med z Nového Zélandu s obsahem methylglyoxalu až 954,1 mg/kg. Tento prémiový med je ideální pro každodenní užívání, nejlépe ráno nalačno, a poskytuje přírodní energii a jedinečné vlastnosti.

 

Poznejte certifikovaný med Mānuka MGO™ 550+

Proč si vybrat certifikovaný med Mānuka s vysokou koncentrací MGO™?
Objevte jedinečnost produktu od Manuka Health New Zealand, značky, která již 10 let získává uznání na českém trhu a je současně jedničkou v Evropě. Proč je to volba, kterou stojí za zvážení:

  • Ověřená značka s mnohaletými zkušenostmi v Česku: Jako specialisté na medy Mānuka nabízíme produkt, který si na trhu získal uznání díky zárukám kvality, ciesząc se důvěře zákazníků během let.
  • Certifikát zaručující nejvyšší kvalitu a originalitu: Med Mānuka MGO™ 550+ od Manuka Health New Zealand splňuje všechny přísné standardy kvality, což dokládá vlastnictví certifikátu a čísla RMP ID, které jsou zárukou autenticity a nejvyššího standardu produktu.

  • Plněno a zapečetěno na Novém Zélandu: Záleží nám na tom, abyste obdrželi produkt v nejčistší formě, přímo z místa, kde se vyrábí nejkvalitnější med Mānuka.
  • Nejvyšší obsah methylglyoxalu (MGO™): Potvrzené výzkumy ukazují obsah methylglyoxalu až 954,1 mg/kg, což je zárukou výjimečné kvality produktu.

 
  • Výjimečná chuť a konzistence: Med Mānuka MGO™ 550+ uspokojí i ty nejnáročnější gurmány, nabízející zážitek, jaký žádný jiný produkt neposkytne.
  • Balení nejen chrání, ale také symbolizuje záruku kvality produktu. Díky speciální etiketě Lift 'n' Peel™ pod víčkem máme jistotu, že obsah nebyl narušen a zachoval si svou prvotní čerstvost od okamžiku výroby na Novém Zélandu.

 

Zveme vás na cestu do světa medu Mānuka, kde se kvalita snoubí s tradicí a zkušenostmi, a každá sklenice je příslibem jedinečného zážitku.

 

 

Odkud pochází med Mānuka?

Med Mānuka se odlišuje od evropských a tropických medů především svým původem. Vzniká pouze v několika málo oblastech Nového Zélandu, které jsou přirozeným útočištěm vzácných keřů druhu Leptospermum scoparium.
 
 

Výzkum medů Mānuka
Výzkumy provedené v roce 2022 ohledně obsahu methylglyoxalu v medech Mānuka MGO™ přinesly velmi povzbudivé výsledky. Z nich vyplývá, že skutečný obsah methylglyoxalu v medech Mānuka může být až o 400 mg vyšší, než deklaruje výrobce. Jedná se o přirozený jev, který je důsledkem procesu zrání medu v průběhu času.

Garantovaný obsah MGO™

Skutečný obsah MGO™

v roce 2022

Skutečný obsah MGO™

v roce 2020

Skutečný obsah MGO™

v roce 2018

Průměrný obsah MGO™
550+ 954,1 mg/kg 678,2 mg/kg 770,5 mg/kg 800,9 mg/kg
400+ 777,8 mg/kg 538,5 mg/kg 608,1 mg/kg 641,5 mg/kg
250+ 504,9 mg/kg 426,1 mg/kg 381,8 mg/kg 437,6 mg/kg
100+ 323,5 mg/kg 205,7 mg/kg 179,7 mg/kg 236,3 mg/kg

 

Přečtěte si více o výzkumech methylglyoxalu

 

Co je to med Mānuka?
V roce 2013 byla za účasti vlády Nového Zélandu zřízena pracovní skupina pro stanovení kritérií pro kvalifikaci včelích produktů označovaných jako medy Mānuka. Podle zprávy z července 2014 jsou medy Mānuka jednodruhové, vyrobené výhradně na území Nového Zélandu, v době kvetení keřů Mānuka, a z převážné většiny z nektaru rostlin druhu Leptospermum scoparium. Medy by měly být charakterizovány dalšími vlastnostmi, jako jsou: odpovídající rozsah vodivosti, jedinečná chuť popisovaná jako minerální, lehce hořká; výrazná aromatická vůně s tóny vlhké půdy a vřesu; přítomnost pylu charakteristického pro keře Mānuka a složek, jako je methylglyoxal (MGO™) (Science and Characterising Manuka Honey – Current and Future Science to Support a Definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government, July 2014).

Co je MGO™?
MGO™ je zkratka pro methylglyoxal – přírodní látku uznávanou vědci jako charakteristickou složku medů Mānuka, která je odlišuje od ostatních medů dostupných na trhu díky vysokému obsahu této látky. Výzkum složení medů Mānuka a methylglyoxalu vedl profesor Thomas Henle z Technické univerzity v Drážďanech, jeden z předních světových vědců v oblasti potravin. Závěry profesora Henleho byly podpořeny novozélandskými vědci, včetně profesora Molana, průkopníka výzkumu medů Mānuka. Tak byla vyvinuta metoda měření a hodnocení kvality medů Mānuka - MGO™, která je objektivní a opakovatelná.

Společnost Manuka Health New Zealand je průkopníkem a lídrem vědecké metody MGO™ a vedoucím exportérem vysoce kvalitních medů Mānuka. Jako první zavedla označení obchodní kvality medů Mānuka metodou měření methylglyoxalu - MGO™ (od roku 2007) a výrazně ovlivnila vědeckou a úřední práci spojenou s kvalitou medů Mānuka na Novém Zélandu i ve světě (www.manukahealth.co.nz)

 

KVĚTOVÝ MED MĀNUKA MGO™ 550+ (až 954,1 mg MGO/kg)
Med obsahuje methylglyoxal v množství přes 550 mg/kg (přírodní složka, která se ve významném množství nachází pouze v některých medech Mānuka).

Nutriční hodnoty

Hodnota Na 100 g Na 15 g* (porce)
Energetická hodnota 1400 kJ / 335 kcal 210 kJ / 50 kcal
Tuky 0 g 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 82,1 g 12,3 g
- z toho cukry 82,1 g 12,3 g
Vláknina 0 g 0 g
Bílkoviny 0 g 0 g
Sůl 0,03 g 0 g
Methylglyoxal > 55 mg > 8,25 mg

*15 g (3 lžičky) = denní porce. Sklenice obsahuje přibližně 17 porcí.

Balení 250 g při denní spotřebě tří lžiček vystačí přibližně na dva týdny.

Užívání medu Mānuka MGO™ 550+:
Med je nejlépe konzumovat ráno nalačno v množství 2-3 lžičky nebo po 1 lžičce 2-3krát denně, půl hodiny před jídlem.

Podmínky skladování: Skladujte při pokojové teplotě.

Čistá hmotnost: 250 g

Země původu medu: Nový Zéland
Země výroby: Nový Zéland

 

Vědecky potvrzené množství MGO™

Po dlouhou dobu byla charakteristika medu Mānuka měřena pomocí testů, které vykazovaly velké odchylky, a skutečný zdroj jedinečnosti medu Mānuka zůstával téměř 15 let neznámý. Až v roce 2008 provedla skupina vědců pod vedením profesora Thomase Henleho z Technické univerzity v Drážďanech výzkumy, díky kterým dnes můžeme zkoumat kvalitu medu Mānuka s opravdovou vědeckou přesností.

„Poprvé jsme schopni jednoznačně prokázat, že za jedinečnost medu Mānuka je přímo zodpovědný přirozeně se vyskytující methylglyoxal.“ – Prof. Thomas Henle, Technická univerzita v Drážďanech, 2008
(uvedeno v časopise Molecular Nutrition and Food Research, v lednu 2008: originální text v angličtině, rozhovor s prof. Henlem v polštině)

Tato stejná vědecká studie ukázala, že med Mānuka MGO™ je dosud jediným potravinářským produktem na světě, který obsahuje tak vysokou koncentraci přirozeně se vyskytujícího methylglyoxalu – v rozmezí od 30 mg/kg až po více než 800 mg/kg. Pro srovnání, průměrný obsah této látky v jiných medech na světě je 3,1 mg/kg.

Profesor Thomas Henle doporučuje konzumaci medu s obsahem alespoň 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+)

 

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Med Mānuka 30–800+
Jiné medy 0–10
Jiné potravinářské produkty 0–50

 

 

Hodnocení produktu (0)

nahoru
Sklep jest w trybie podglądu
Zobrazit plnou verzi stránky
Sklep internetowy Shoper.pl