Špenátový salát z červené řepy s fetou, citronem a mánukou
Recept na 4 porce
Doba přípravy: přibližně 15 min.
Ingredience
4 bulvy červené řepy předvařené nebo čerstvé
100 g listového špenátu
200 g fety
Trocha fenyklové bylinky na sadu
Na dresink
1 bio citron
8 lžic malinového octa
4 lžíce olivového oleje
2 PL medu Mānuka MGO 100+ od Mānuka Health
Sůl, pepř
Příprava
Metličkou rozmixujte malinový vinný ocet, olivový olej a med Mānuka na hladký dresink. Bio citron omyjte za tepla a kůru přidejte do zálivky. Dochuťte solí a pepřem a trochou šťávy z citronu.
Špenát omyjte a jemně osušte. Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. Všechny ingredience smíchejte v míse a naaranžujte na talíř. Přidejte na ni rozdrobenou fetu a ozdobte trochou fenyklové bylinky.