VLASTNOSTI MEDŮ MANUKA

MED MANUKA - ZDROJ JEDINEČNÝCH VLASTNOSTI

Med z keře Manuka vyrábějí včely na Novém Zélandu, které se živí nektarem květin Leptospermum scoparium, nebo jen Manuky. Nový Zéland je známý jako země výjimečně čistá s jedinečnou vegetací. Je to jediné místo na světě, kde můžeme najít keře Manuky. 

Vlastnosti medu mají úzký vztah s tím, z jakých rostlin se vyrábí. Totéž platí v případě medu Manuka. Nektar květů Manuka obsahuje látky, které se přeměňují v methylglyoxal. K přeměně dochází jak v organismu včely během přepravy do úlu, tak během procesu dozrávání medu.
Krzew Manuka rosnący w Nowej Zelandii

Právě methylglyoxal byl uznán vědci jako hlavní účinná složka přítomná v medu Manuka. Výzkum vedl prof. Thomas Henle z Technické univerzity v Drážďanech. Analyzoval mimo jiné složení a vlastnosti medu Manuka. Prof. Henle je jedním z předních výzkumných pracovníků ve světě potravin. Na základě jeho výzkumu můžeme konstatovat, že pouze methylglyoxal je zdrojem trvalé a prospěšné činnosti medu. Pod pojmem trvalá činnost máme na mysli činnost, která není důsledkem peroxidu vodíku a jeho obsahu v medu. Stojí také za zmínku, že methylglyoxal ve významném množství se nachází pouze v některých medech Manuka.

 

Více informaci o methylglyoxalu i jiných zdrojích aktivity medu...

Více informaci o manuce...

 

VLASTNOSTI MEDU MANUKA

Konzumace medu Manuka med může mít příznivý vliv na stav lidského organismu:

  • Podle profesora Thomas Henleho med Manuka je přínosem pro trávicí systém.
  • Podle vládní výzkumné agentury Nového Zélandu Crop & Food Research Institute tento med také pozitivně ovlivňuje obranné mechanismy těla nacházející se ve střevech a zvyšuje počet probiotických střevních bakterií.
  • Navíc, med Manuka má pozitivní vliv na pokožku.

Tyto speciální vlastnosti medu Manuka jsou výsledkem vysokého obsahu methylglyoxalu. Tato složka není ale přítomná v každém medu ve stejné koncentraci. Obsah látky se může lišit mezi jednotlivými šaržemi medu. Proto Manuka Health podrobně zkoumá každou dávku medu pro kontrolu obsahu methylglyoxalu.

 

100 % ČISTÉHO MEDU, SE 100% JISTOTOU

Medy Manuka MGO™, než dorazí na pulty obchodů a do Vašich domovů, jsou podrobeny podrobnému zkoumání. Prvním z nich je kontrola v laboratoři výrobce. Dalším krokem je testování v externí laboratoři na Novém Zélandu.

 

Zárukou vysoké kvality medu Manuka MGO™ je nejen víceúrovňová kontrola, ale také udržení nejvyšších standardů v průběhu výroby. Manuka Health stará se mimo jiné o to, aby teplota, při které je med vyroben a zpracován, byla stejná jako teplota v úlu.

Stojí také za zmínku, že medy Manuka produkované přes Manuka Health jsou 100% přírodní, neobsahují žádné přísady ani umělá aditiva.

Více informací o produktech Medu Manuka MGO™ a zárukách kvality...

Licence: Kopirování celku nebo částí zakazáno.

Sklep internetowy Shoper.pl