System Kontroly Kvality v Manuka Health New Zeland Ltd.

System Kontroly Kvality v Manuka Health New Zeland Ltd

Produkované přes Manuka Health New Zealand medy Manuka MGO™ jsou považovány za nejlepší medy Manuka na trhu. Je to dáno péči firmy za udržení nejvyšší kvality výrobků a výrobního procesu.

Zprácování

Med Manuka MGO™ považuje se za surový med, tedy takový, který zachovává přirozené složky, které jsou zdrojem jejich vlastností. To je způsobeno tím, že Manuka Health usilovně pečuje o to, aby úroveň bioaktivních složek obsažených v medu byla totožná s jejich obsahem přímo po vyjmutí medu z úlu. Je to možné díky kontrole teploty zpracování. Nepřekračuje 37 - 40 °C, tedy taková teplota, která převládá v úlu.

Výzkum

Laboratorium badawcze Manuka Health

Všechny šarže medů Manuka jsou zkoumány v interní laboratoři společnosti za účelem posouzení obsahu methylglyoxalu (MGO®) a HMF. Externí laboratoře zkoumají, diastázi, barvu a mikrobiologii medu.
Do prodeje se dostanou šarže medu pouze tehdy, když splňují všechny přísné standardy vyžadované laboratoři.
Výzkum obsahu a koncentrace methylglyoxalu v medu Manuka se považuje dnes za nejspolehlivější metodu měření aktivity medu, který nemá souvislost s peroxidem vodíku. Tato metoda byla vyvinuta prof. Thomas Henle, německým vědcem. Používá se od roku 2006 a nahradila metodu UMF.

Na základě provedených studií jsme přesvědčeni, že methylglyoxal je plně zodpovědný za jedinečné vlastnosti medu Manuka. Mohou se také objevit synergické efekty prostřednictvím jiných složek, jako jsou polyfenoly, ale bez methylglyoxalu med Manuka by neměl své jedinečné vlastnosti. 

 

"Na základě provedených studií jsme přesvědčeni, že methylglyoxal je plně zodpovědný za jedinečné vlastnosti medu Manuka. Mohou se také objevit synergické efekty prostřednictvím jiných složek, jako jsou polyfenoly, ale bez methylglyoxalu med Manuka by neměl své jedinečné vlastnosti."
– Prof. Thomas Henle.

Níže jsou uvedeny výsledky studií medu Manuka MGO®, které jsme provedli v červnu 2014 s cílem potvrdit jejich obchodní kvalitu.


Podle výzkumu obsahu methylogloxalu (MGO®), tedy látky, jejíž koncentrace určuje jedinečné vlastnosti medu Manuka v každém zkoumaném medu, obsah je mnohem vyšší, než zaručený na etiketě.

 

Název zkoumaného medu Skutečný obsah MGO
(methylglyoxalu)
Med Manuka MGO 550+ 750 MGO mg/kg
Med Manuka MGO 400+ 620 MGO mg/kg
Med Manuka MGO 250+ 480 MGO mg/kg


Výzkum na obsah methylglyoxalu proveden v Quality Services International GmbH v Německu

Zásobování

Zárukou nejvyšší kvality medu nabízených společnosti Manuka Health New Zealand, kromě výše popsaných zkoušek, jsou pečlivě vybírány zdroje dodávek. Manuka Health používá vlastní včelíny a zaměstnává včelaře s bohatými zkušenostmi. Šarže medu, které společnost dokupuje, také pocházejí od zkušených včelařů-jednotlivců. Med, který dodávají, je podroben přísnému testování, aby se potvrdila jeho kvalita v souladu s normami Manuka Health.

 

Certifikáce:

Med Manuka MGO™ je vyráběn pod přísnou kontrolou a Manuka Health New Zeland Ltd vlastní certifikát RMP (Risk Management Program) v rámci HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) a GMP (Good Manufacturing Practice).

Zpracovalelské závody firmy Manuka Health jsou provozovány v souladu s pravidly NZFSA (Novozélandský úřad zdravou výživu a jsou schváleny pro distribuci v rámci Evropské unie.

 

Laboratorium badawcze Manuka Health 

 


 

Zvolte si produkty pro sebe:
Miody Manuka o wysokim MGO 250+ i 100+ Med Manuka
s vysokým obsahem MGO™ 250+ a 100+
Miody Manuka o bardzo wysokim MGO 400+ i 550+ Med Manuka
s velmi vysokým obsahem MGO™ 400+ a 550+
Miody Manuka - zestawy promocyjne Med Manuka MGO™
akční balíčky
Sklep internetowy Shoper.pl